22 de ani. Fără griji, fără bani. Și-a organizat primul vernisaj în propriul apartament

22 de ani. Fără griji, fără bani. Și-a organizat primul vernisaj în propriul apartament

V-ați gândit vreodată cum este să fii student și la Arte, și la Drept? Ei bine, nu e vorba de o poveste, ci despre viața lui Andrei Atomei care este student la Arte, student la Drept și desigur, artist. Prima lui expoziție a organizat-o în 2015 la Cluj, în apartamentul în care locuia cu colegii de facultate.

40 de oameni, mare parte necunoscuți au intrat în apartamentul lui Andrei ca să-i vadă expoziția. Cei care au trecut pragul, nu au ieșit cu mâna goală: ,,Am avut o cutie cu pânze rulate la care nu aveai voie să te uiți. Puteai alege una la întâmplare și să o iei acasă. Nu a fost o expoziție cu vânzare, în schimb am primit aprecieri pozitive la adresa expoziției”, spune Andrei.

15384502_1181227225257691_5170691781661007014_o

Copil fiind, artistul (sau aproape juristul) de astăzi își dorea să devină arheolog sau aviator. Asta până în liceu când a gustat din artă, participând la mai mult expoziții colective. După aceste experiențe, la finalul clasei a XII-a s-a decis că vrea să devină student la Arte. Pragmatismul însă l-a făcut să realizeze că admitere la Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca nu avea să fie ușoară, așadar s-a decis să se pregătească timp de un an pentru examen, timp în care s-a apucat de Drept la Târgu Mureș.

Se poate trăi din Artă? Andrei spune că da, dacă știi cum să abordezi situația și ce decizii să iei:

,,Se poate trăi din artă cu o strategie bine pusă la punct. Eu deocamdată, bineînțeles că nu pot. Sunt la început, sunt student, iar pentru noi studenții cred că e o chestie obișnuită să trăim cu zacuscă și pâine. În viitor, aștept rezultate. Mie mi se pare că pasiunea și munca sunt net superioare, mult mai importante decât suma pe care o câștigi. Dacă faci cu drag și cu inimă o să vină și laudele, și banii!”.

Nu face parte din tiparul celor care spun că te naști artist, ci spune că pentru a face asta ai nevoie de două lucruri: minimul de imaginație și creativitate și maximul de muncă.