Ana desenează pe pereți

Ana desenează pe pereți

Ana are 22 de ani și lucrează la o multinațională. Deși multe povești din ziua de astăzi s-ar putea încheia aici pe considerentul că job-ul ne oferă tot ceea ce ne dorim, povestea Anei printre contur (la propriu) abia după ce iese din companie. Ana desenează și nu oriunde, ci pe pereți. Pe pereții copiilor care visează să împartă camera cu un personaj din desene animate.

Happy Paint se numește afacerea ei, nume inspirat de zâmbetele omuleților care se bucură de creațiile ei. Ideea i-a venit  după ce a desenat prima dată cu creionul pe perete, în casa bunicilor ei, acum câțiva ani:

,,Adunasem între timp câteva dosare pline de foi desenate, de la personaje din desene animate (care erau cele mai multe) la desene abstracte. M-am gândit ce aș putea să fac cu atâtea desene pentru copii. Mi-am amintit că atunci când eram mică, la spitalul de copii erau pe pereți niște desene foarte frumoase. Gândul meu s-a transformat în pictarea pereților din grădinițe sau din case pentru a face copiii fericiți.”.

dsc_0086

Ana mai spune că în cazul ei cei mai importanți clienți nu sunt părinții, ci copiii pentru că satisfacția finală trebuie să fie a lor: ,,Asta a și crescut afacerea Happy Paint, recomandările din vorbă-n vorbă!”.

Se ocupă singură de tot ceea ce înseamnă gestionarea afacerii și, deși la început a fost destul de greu, ea spune că toate cunoștințele dobândite în facultate au ajutat-o să crească. Studentă este și acum, la master în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerii, UBB.

Când poate, se ocupă și de voluntariat și tot de acolo are și amintiri legate de cea mai drăguță cerință pe care a avut-o de la clienții ei: ,,Când am fost voluntară să pictez pe pereți la spitalul de copii Pediatrie 2 din Cluj Napoca împreună cu o prietenă, ni s-a cerut să pictăm personaje care nu sunt Disney, personaje diferite de cele vazute la tv.”.

11114732_731368146975876_1910056032954623749_o

dsc_0053-2

Dacă ar trebui să descrie Happy Paint în doar cinci cuvinte, Ana ar spune că este vorba despre răbdare, motivație, dezvoltare, inovație și creativitate. Nu-i de mirare că a pomenit despre creativitate deoarece pasiunile ei sunt toate legate de imaginație: fotografia, muzica, croitoria, designul interior, arhitectura și călătoriile sunt doar câteva dintre motivele pentru care Ana Vaida este un om fericit. Happy Paint a adus-o aproape de o lume mai mică, acolo unde, spune ea, își găsește împlinirea.

dsc_0011

12170234_947131175323826_1524863320_n