Darth Vader se poate angaja, are CV

Darth Vader se poate angaja, are CV

Cum trebuie să arate un CV bun? Ca cel al lui Darth Vader făcut de băieții de la Novoresume. Cristian Letai e pasionat de designul grafic fapt pentru care alături de alți doi studenți români, Ștefan Polexe și Andrei Kurtuy a creat în Copenhaga un Curriculum Vitae care dă bine în fața oricărui angajator și îți poate garanta un loc la bordul navei dacă contribui și tu puțin la conținut.

A plecat în urmă cu patru ani în Copenhaga cu prea puține așteptări, dar până în prezent se poate mândri cu multe reușite. Una din acestea este Novorésumé, o aplicație web care îți permite să îți faci un Curriculum proaspăt și atractiv vizual și care a cunoscut succesul în capitala daneză. Ideea le-a venit în urma unui interviu pentru un job de student assistant la o bancă de prestigiu din Copenhaga, unde Cristian își dorea să se angajeze. Fiind un multimedia designer și-a personalizat CV-ul după ideile lui crețe. Verdictul a fost unul fericit. A fost alesul din 90 de candidați. După angajare i s-a spus că CV-ul lui a avut un impact major asupra deciziei angajatorului. „ Așa ne-a venit ideea de a crea o aplicație web în care eu să fac design-ul mai multor modele de CV, iar utilizatorul să își introducă pur și simplu informația fără a fi nevoit să se îngrijoreze de alegerea fontului, a aliniamentului, a culorilor, a secțiunilor, etc.”

darth-vader-resume
Fotografie din arhiva personală

Un Curriculum simplu și ușor de utilizat chiar și de forța întunericului Darth Vader, personajul negativ din Star Wars, sau de Deadpool, cel mai nou personaj al Marvel. Aceștia sunt pregătiți să își depună CV-ul la orice oră. Ambele CV-uri au devenit virale în scurt timp, semn că promovarea prin folosirea personajelor SF în calitate de carte de vizită a proiectului a avut succes. Așa aflăm că Darth Vader are skiluri într-ale levitării,  că a lucrat full-time ca Lord al Ordinului Sith sau ca si comandant suprem, și că unul din lucrurile pentru care este cel mai mândru e că a adus echilibru forței “by slaughetering the last Jedi and Sith”.

Cristi spune că oamenii apreciază faptul că aplicația le permite să își creeze un CV modern într-un timp foarte scurt, iar angajatorii apreciază că informația poate fi citită mult mai rapid și intuitiv de pe modelele lor.

“Un utilizator al website-ului nostru a primit un feedback pozitiv despre CV-ul lui de la una dintre cele mai mari companii de televiziune din Danemarca, ceea ce ne-a bucurat enorm. E rezultatul anilor de studiu și al muncii depuse de mine și de echipă. Suntem mândri de ce am reușit să realizăm!”

cl-inter
Fotografie din arhiva personală