Florena, campioana de 19 ani care nu încetează să demonstreze că poate mai mult

Florena, campioana de 19 ani care nu încetează să demonstreze că poate mai mult

 

Florena Ciril are 19 ani, un zâmbet larg-larg, este spontană, nonconformistă și sociabilă. A făcut gimnastică de performanță timp de șase ani la Academia de Dans ,,Ars Nova” timp în care a adunat medalii, cupe, diplome, experiențe, cantonamente, zâmbete și lacrimi. Cea mai memorabilă victorie a ei a fost în Croația unde a luat locul trei la un campionat mondial. Din clasa a X-a a început să practice culturismul despre care spune că a fost o dragoste la prima vedere. Pe lângă asta a luat lectii de pian, hip-hop, cross, arbitraj de fotbal, pictură, a învățat să tundă iarba, la făcutul de mâncare se simțea deoseori masterchef iar pe timpul verii s-a angajat ca și curier pe bicicletă la o pizzerie, a fost barmaniță și recepționistă.

,,Moravurile societății nu au efect asupra mea, ghidându-mă în viață dupa ce-mi spune sufletul. Le mulțumesc părinților și îi respect pentru curajul de a mă lăsa în majoritatea timpului singură, încă de pe vremea în care învățam literele la școală. Încă din acele timpuri a început un proces foarte interesant de autoeducare, asemenea unui roller coaster și mă întreb când se va sfarși fiindca îmi e rau deja.”, spune Florena râzând.

Tot ea mai spune că să faci performanță nu e deloc ușor. A trecut prin antrenamente zilnice, însă satisfacțiile au fost pe măsură. Și astăzi le mulțumește antrenorilor ei pentru munca depusă. A renunțat la gimnastica de performanță pentru că s-a mutat la Marghita unde spune că a fost privită mai mereu ca ,,oaia neagră” din cauza felului ei spontan de a fi:

,,La școală nu mi-a plăcut niciodată. Lipsa de vioiciune și creativitate a unor profesori îmi oferea acel imbold să lipsesc mult. Nu voi uita niciodată afirmația dirigintei mele: „ Florena, la câte boli ai avut, luându-mă după scutirile medicale, mă mir că mai ești în viață!”. În schimb, mă implicam cu multă ardoare în orice proiect sau activitate organizate în cadrul școlii.”

Cum a început povestea culturismului? Florena spune că a urmat un curs de autorizare ca instructor de aerobic și, deși nu terminase liceul s-a angajat la o sală de profil. Avea câte 25 de cliente la orele ei, iar cererea pentru programe de tipul ,,personal training” era din ce în ce mai mare. Cu timpul a acordat și mai multă importanță acestui domeniu și s-a specializat și ca instructor de fitness. Spune că moleculele de serotonină parcă nu-și mai pot face loc în fiinta ei o dată ce intră pe ușa de la sală: ,,Trag de mine orice ar fi și o fac cu tot trupul și sufletul. Pneumonie? Sinuzita? Întindere musculară? Anemie? Apoplexii? Sfârșitul lumii? Puteau să vină toate, dar după ce îmi terminam antrenamentul.”

A ales să studieze la Departamentul de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie din Oradea, însă pentru ca partea artistică din ea să nu ardă mocnit, și-a petrecut trei luni învățând graphic design de pe Youtube. Se întreține singură, se trezește la 5 dimineața ca să facă naveta la facultate, de la ora 16 la ora 21 lucrează la sală, sacrifică timp și pentru antrenamentul ei personal iar după asta, îndeplinește comenzile de grafică. Spune că simte că poate mai mult și nu se va opri niciodată.

Îi place să trăiască fiecare moment și își dorește să învețe mereu ceva nou. Spune că va accepta mereu orice provocare și nu se va lăsa înfrântă de nimic. Vrea să călătorească, să cunoască culturi diferite, oameni faini și să adune cât mai multe cunoștințe în domeniul culturismului și al biomecanicii.