Găsește-l pe Cosmin. Ăla din piesa lui Smiley și Deliric

Găsește-l pe Cosmin. Ăla din piesa lui Smiley și Deliric

El e Cosmin. Nu știm câte cereri de prietenie a primit pe Facebook sau câți followeri a câștigat pe Twitter sau Instagram după ce Smiley și Deliric i-au făcut o baladă, dar știm că nu asta e cea mai mare realizare a sa. Pe Cosmin cel mai bine îl definește munca depusă în cei trei ani de voluntariat, iar acum îl poți găsi cam la orice eveniment important din țară. Dar cum a început acest lucru?

ccv3
Fotografie din arhiva personală

,,A fost ceva spontan. Prin 2010 am intrat la o revista din București – “Teenpress”, care se ocupa în mare parte de licee, apărea lunar, avea un tiraj de 10.000 de exemplare și colectivul redacțional era format numai din elevi și studenți. Ăsta a fost primul pas. Am intrat mai tare în 2013 în voluntariatul de eveniment și de atunci continui să fac asta pentru că tot merg la festivaluri de muzică, de film, concerte, conferințe, evenimente sportive și așa mai departe. Am facut treaba asta în Bucuresti, Cluj și în mai multe orașe din țară.”

ccv1Voluntariatul nu e un lucru care să încânte pe toată lumea deoarece munca voluntară prin definiție e considerată de mulți pierdere de timp. Și într-adevăr ocupă foarte mult timp. În această vară Cosmin a participat la 9 festivaluri de muzică, iar când  nu era plecat la evenimente de acest fel trebuia să se întoarcă la job-ul pe care-l are în Cluj. “Dacă rămâneam cu una sau două zile libere pe lună era bine.” Acum spune că reușește să-și împartă mai bine timpul între voluntariate, job și facultate deoarece festivalurile de muzică sunt în număr mic în această perioada a anului.

Dar bineînțeles, voluntariatul are și părțile lui frumoase. Deși are 22 de ani, a reușit să vadă un număr impresionant de formații care-i plac, fără a fi nevoit să plăteasca bilet – Roger Waters, Rammstein, Iron Maiden, Scorpions, Prodigy, Megadeth, Fatboy Slim, Faithless, 30 Seconds to Mars, Manu Chao, Queensryche, “plus alte metale dubioase si mai puțin cunoscute“. De asemenea, voluntariatul i-a adus și câteva petreceri de pomină. “Deși nu ești plătit, mai prinzi câte un party nebun, niște beții mișto, mai primești câte o bere, două, zece gratis. Dar lucrurile astea vin pe undeva normal ținând cont de munca pe care o depui de-a lungul unui eveniment.”

Fotografie din arhiva personala
Fotografie din arhiva personala

 

 

Cele mai importante ONG-uri în care a fost implicat Cosmin sunt: Brigada de Voluntari, Even’Thor, Greenpeace România, iar momentan este membru în Beard Brothers de la începutul anului. A dezvăluit că următorul pas pe care vrea să-l facă în ceea ce privește voluntariatul este să participe la evenimente ce au loc în afara țării.

Sursă foto cover: fotografie oficială Delahoya