Mădălina. 21 de ani. Fata care a făcut în trei ani cât alții în zece

Mădălina. 21 de ani. Fata care a făcut în trei ani cât alții în zece

Are 21 de ani, este realizator de emisiuni la două posturi de radio, prezintă frecvent evenimente pe scena Casei de Cultură a Studenților din Suceava, a lucrat două veri consecutive în America și de curând, din banii adunați, a început propria ei afacere- un studio de make-up. Numele ei este Mădălina Huțu, o mână de om care poartă 35 la pantofi, dar care știe că vrea să devină antreprenor și să dea 100% din ea în orice va face în viitor.

Mădălina a fost ,,forțată” să intre în viața de om mare de către un prieten. S-a angajat la primul post de radio când încă nu absolvise liceul, obligată de respectivul băiat să meargă la o probă. Sunt trei ani de atunci, timp în care a realizat emisiuni la Radio USV, postul de radio online al Universității ,,Ștefan cel Mare” din Suceava.

,,Un an mai târziu de la debutul de la Radio USV, a apărut şi Casa de Cultură a Studenţilor din Suceava, instituţie căreia m-am alăturat încă de când s-a înfiinţat în urmă cu 2 ani. Odată cu aceasta, au apărut noi oportunităţi şi datorită lor am ajuns să număr până în prezent în jur de 50 de evenimente prezentate la scenă deschisă, lucru care a contat enorm în evoluţia mea. Am fost pusă în situaţii dificile, fie de ordin tehnic, social, empatic, uneori si de ordin “termic”J). Situaţii pe care nu le poţi anticipa oricât ai vrea şi care te forţează să te adaptezi şi să te pliezi după ele, asta dacă vrei să salvezi ce se mai poate.”

11223500_10154115558545773_537041713387032830_n

De curând a împlinit un an de când face parte și din echipa Radio Impact FM, unde spune ea, lucreză alături de oameni care au experiență în radio mai mulți ani decât are ea de viață. Mădă, căci așa îi spun prietenii, subliniază și că munca de la Impact FM o onorează, dar îi pune pe umeri și o responsabilitate enormă.

Studio-ul AIRAM Make-up este cel mai recent proiect al ei, care deși a început dintr-o joacă, a motivat-o să se gândească serios la a face o afacere din asta:

,,Pe măsură ce am urmat tot mai multe cursuri de perfecţionare, mi-am dat seama că talentul nu e de ajuns nici în domeniul acesta. Mă credeţi sau nu, machiajul profesional e matematică pură. Totul e calculat, măsurat, anticipat, până şi combinaţiile de culori au regulile lor. Vă amintiţi schema culorilor complementare de la orele de pictură? Se aplică şi aici! Jocurile de lumini şi umbre au şi ele logica lor, nimic nu este ales la întâmplare, nimic nu este corectat ,,după ureche” şi toate, puse cap la cap, duc la rezultatul final.”

Crede cu tărie în puterea situațiilor dificile, în ce poți învăța atunci când nu totul merge ,,ca pe roate”. Una dintre experiențele care au marcat-o și care au format-o totodată a fost plecarea în America. După primul an de facultate, Mădă a plecat în America prin programul America Experience. Cum a fost?

,,Prima experinţă americană m-a zguduit bine de tot. Aveam 19 ani şi am plecat singură pe un alt continent unde aveam să îmi petrec următoarele 4 luni din viaţă. Era prima dată când plecam pentru o perioadă atât de lungă de acasă, prima dată când aveam să zbor cu avionul (şi nu oricât, cam 13 ore) şi prima dată când părăseam ţara. Fără să mai intru în detalii, prima săptămână a fost grea, am avut ,,şocul cultural” de care vorbesc toţi şi eram cu mult în afara zonei mele de comfort. Privind în urmă, situaţiile care m-au dat de pământ iniţial, m-au ajutat, m-au responsabilizat şi m-au făcut să vreau tot mai mult de la mine.”

Tot ea povestește că America i-a oferit niște lecții de omenie pe care nu le-ar fi primit poate niciodată în altă parte. ,,E o lume a contrastelor, oamenii au o deschidere incredibilă către orice e nou, unic, neobişnuit, dar în acelaşi timp sunt riguroşi în lucrurile ce ţin de trecut, nimic din istoria lor nu trebuie să fie uitat, neconsemnat sau transmis eronat.”, amintește Mădă.

image2

Când am întrebat-o de ce se simte ea cel mai mândră, mi-a răspuns fără să stea pe gânduri: de deciziile pe care le-a luat în ultimii ani din viață.

Gândindu-se la viitor, Mădă are obiective bine trasate. Își dorește să devină un antreprenor foarte bun, să se perfecționeze, să riște și să își asume responsabilități, să piardă și să se redreseze, să se reinventeze, să învețe de la cei mai buni și să dea la rândul ei mai departe tot ce știe.

Întrebată fiind ce e cel mai greu atunci când ești tânăr, Mădă a concluzionat:

,,Să te faci ascultat, să nu fii tratat cu superficialitate. Nimic nu mi-a îngreunat munca mai mult decât atitudinea superficială combinată cu ignoranţă. Sunt unii oameni care se plafonează la un moment dat într-un punct şi nu mai evoluează, anii trec şi ajung să aibă zeci de ani de experienţă pe care ţi-i aruncă defensiv drept argument al poziţiei lor. În cazul de faţă e evident că nu sunt 20 de ani de experienţă, ci un an pe care l-au repetat de 20 de ori. Să te confrunţi cu tipul ăsta de persoane mi se pare greu, mai ales când eşti tânăr.”