Just a regular guy in love with his old lady

Just a regular guy in love with his old lady

O rablă de mașină, multă muncă, cutii de vopsea și trafalet = vis handmade pentru care mai ai nevoie doar de câteva grame de pasiune și un sac de idei crețe. Alexandru Vaida e un nebun după mașini și tocmai d-aia la 20 de ani și-un pic și-a luat un VW Golf 1 din 1983 la care a lucrat personal pentru ca azi să mergă și să arate perfect. Își iubește bătrâna pentru că pornește în fiecare dimineață, pentru că fuge de pe loc de îndată deși nu are mulți căluți la bord. O iubește chiar și în zilele ei mai proaste, când plouă și se îneacă pentru că e pretențioasă la bălțile de apă. O iubește pentru că în fiecare zi îl motivează să mai facă ceva la ea.dsc_0040

N-a fost nicidecum clasica dragoste la prima vedere.  Când Alex s-a prezentat la prima întâlnire, n-a fost deloc impresionat de ea. A numit-o vechitură, ba chiar o coajă de mașină și se gândea că probabil nici nu funcționează cum trebuie. S-a urcat la volan și asemenea unui tip greu de abordat a pornit la drum puțin cam sceptic. Însă bătrâna a dat pe spate tipul de 20 de ani, de atunci: „Nu înţelegeam cum zboară la vârsta ei cu patru oameni în ea pe niște serpentine.  Nici nu ştiam cât e de veche, iar când am aflat după ce am condus-o am fost şi mai surprins.”

La doar câteva luni de la prima tură cu Golful, Alex își imagina mașina cu mici modificări, o vedea într-o stare mai bună și se vedea lucrând pe lângă ea. Așa se face că norocul i-a surâs și mașina a fost scoasă la vanzare. Îmbătat de iubire  a cumpărat-o. E genul de om căruia îi place să fie un one man show.

fy1

Perfecționist și hia8per atent la detalii, îi place să adauge un personal touch lucrurilor care îl pasionează. Când a luat mașina  aceasta nu mai funcționa de câteva luni, așa că a făcut tot posibilul să o facă să meargă din nou. De când e la el s-a ocupat de parțile tehnice, la modul în care a făcut-o să meargă mai bine decât a mers vreodată, iar în ceea ce privește partea estetică a avut o idee nonconformistă, ca și el de altfel: „Am chituit-o cu fibră de sticlă acolo unde mașina era lovită sau afectată de trecerea anilor, apoi am șlefuit la ea aproape o zi întreagă, manual. Apoi am vopsit-o românește, să zic așa, cu trafaletul. Am preferat să o peticesc, să o cârpesc așa cum am știut eu ca să arate bine.”

Alex Vaida este un tip fucking young, de 23 de ani căruia îi place să își savureze liniștit țigara handmade din mâna stângă care dirijează  volanul de GTI al unui Golf 1 de culoare albastru țipător din care muzica rock a celor de la Pink Floyd sună a concert.