Vlad, băiatul de pe SMURD care știe că munca bate talentul

Vlad, băiatul de pe SMURD care știe că munca bate talentul

Vlad Bozomală are 21 de ani și poartă zilnic curajul cu el. Este elev în ultimul an la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ,,Pavel Zăgănescu” din Boldești, a avut deja experiențe în situații de urgență și spune că nu simte că lucreză nici măcar o zi din viața lui, asta pentru că iubește ce face. Pe lângă cariera militară, Vlad practică și culturismul despre care spune că l-a disciplinat enorm.

Pasiunea lui pentru sport e de când era mic, atunci când, ca mai toți băieții, fugea de acasă ca să joace fotbal. A făcut handbal din clasa a V-a până în clasa a XI-a, atunci când a renunțat pentru a se pregăti pentru cariera militară, un vis care iată, devine realitate:

,,La sfârșitul clasei a V-a am fost selecționat într-o echipă de handbal (lotul de juniori) din orașul Năsăud care aparținea de “U” Cluj. Din prima clipă când am pus mana pe minge am fost îndrăgostit de acest sport. Chiar dacă nu am fost cel mai talentat din echipă, cu siguranță am fost unul din cei mai muncitori pentru că știam că uneori, munca bate talentul. La sfârșitul clasei a VII-a am fost transferat la echipa liceului cu program sportiv din Bistrița unde am jucat până într-a XI-a. Au fost cei mai frumoși ani ai mei și am învățat că sunt unele victorii care pot să te coboare și unele înfrângeri care te ridică.”

După ce a reușit să pășească cu dreptul în cariera militară, Vlad spune că și-a dat seama ca nu poate sta departe de sport și a început să practice culturismul.

 ,,Am descoperit ca Dumnezeu m-a înzestrat cu un bun potențial pe ramura culturismului. După un an de zile în care m-am dedicat acestuia, un prieten care mi-a urmărit progresul mi-a propus să particip pentru prima dată la un concurs. Mi-a surâs ideea și după câteva luni de regim strict și antrenamente intense am fost pe scena concursului ,,Tiger Classic” la Cluj. Am continuat să mă pregătesc, iar un an mai târziu, la Dej am ales să urc din nou pe scenă, dar de data aceasta la ,,Pro Nutrition Grand Prix”  unde am obținut locul 4 la categoria ,,men’s physique”, a completat Vlad.

Tot despre culturism spune că a însemnat mereu o provocare personală, disciplină și învingerea dorinței de a mânca. Cel mai mare ideal al lui Vlad este să nu se oprească niciodată din a se dezvolta. Vrea să se autodepășească și să devină un profesionist în domeniul situațiilor de urgență: ,,Sunt mândru de meseria mea, mândru să pot purta haina militară și să pot ajuta oamenii.”

L-am întrebat care ar fi cele trei lucruri pe care el le-ar păstra indiferent de orice, iar Vlad nu s-a dezis: fără doar și poate ar păstra tricoul naționalei de handbal a României, uniforma SMURD și toate fotografiile pe care le are. Peste cinci ani se vede tot în uniformă și, în timpul liber, antrenor personal și nutriționist.